Säännöt

HÄSTNÄS R.Y. SÄÄNNÖT(Yhdistysrekisterin vaatimat muutokset suoritettu 3.11.88 EK)

1

Nimi, kotipaikka ja kieli

Yhdistyksen nimi on Hästnäs r.y, se on puoluepoliittisesti sitoutumaton kotiseutuyhdistys, kotipaikkana Helsingin kaupunki ja toiminta-alueena Hevossalmi.  Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi. Pöytäkirjakieli on suomi.

2

Päämäärä

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on hevossalmelaisen ympäristön, kulttuurin ja perinteiden vaaliminen.  Yhdistys tarjoaa jäsenilleen vapaa-ajan toimintaa samalla kun se tuo hevossalmelaisen näkökulman yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kaupunkisuunnitteluun.

3.

Toiminta

Yhdistys toteuttaa toimintaansa järjestämällä kokouksia, seminaareja ja yhteisiä illanviettoja.  Yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä järjestää myyjäisiä, arpajaisia ja keräyksiä.

4

Jäsenyys

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus anomuksesta hyväksyä 15 vuotta täyttäneen hevossalmelaisen, joka hyväksyy yhdistyksen toimintaperiaatteet.  Nuorisojäseneksi hallitus voi holhoojan luvalla hyväksyä alle 15 vuotiaan hevossalmelaisen.

Yhdistyksen kannatusjäseneksi hallitus voi hyväksyä henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön. Hallitus voi kutsua kunniajäseniä.

5

Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä yhdistyslain määräämällä tavalla. Hallitus  voi erottaa Hevossalmesta poismuuttavan jäsenen yhdistyksen jäsenyydestä.

Hallitus voi erottaa jäsenen, joka toimii vastoin yhdistyksen tarkoitusperiä tai muutoin rikkoo näitä sääntöjä tai jättää jäsenmaksunsa suorittamatta.

6

Jäsenmaksu

Syyskokous päättää jäsenmaksun suuruudesta ja maksupäivästä.

Kunniajäsen on vapautettu jäsenmaksusta.

7

Hallitus

Yhdistyksen toiminnasta vastaa hallitus, joka koostuu puheenjohta-jasta, varapuheenjohtajasta sekä 3-6 jäsenestä.  Hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan.  Hallitus valitsee keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin ja rahastonhoitajan.  Hallitus on päätösvaltainen kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja sekä puolet hallituksen jäsenistä ovat läsnä.  Hallitus voi asettaa avustukseen toimikuntia.

8

Yhdistyksen nimenkirjoitus

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, hallituksen varapuheenjohtaja ja sihteeri, kaksi yhdessä.

9

Toiminta- ja tilikausi

Yhdistyksen toiminta- ja tilikausi on kalenterivuosi.  Tilinpäätös ja toimintakertomus on jätettävä tilintarkastajille viimeistään neljätoista päivää ennen kevätkokousta.

10

Yhdistyskokoukset

Yhdistyksen kevätkokous on tammi-kesäkuussa ja syyskokous elo-joulukuussa.  Ylimääräinen kokous pidetään hallituksen kutsusta.  Ylimääräinen kokous on pidettävä mikäli kymmenesosa jäsenistä  sitä hallitukselta vaatii.  Jokaisella varsinaisella jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä sekä kunniajäsenillä on yhdistyksen kokouksessa yksi ääni.

Kokouskutsu on oltava esillä yhdistyksen ilmoitustaululla kaksi viikkoa ennen kokousta.

11

Kevätkokouksessa käsiteltävät asiat

  1. Hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös edelliseltä toimikaudelta
  2. Tilintarkastuskertomus
  3. Vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille

Syyskokouksessa käsiteltävät asiat

  1. Hallituksen esitys seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta jäsenmaksusta ja talousarviosta
  2. Hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta
  3. Hallituksen muiden jäsenten valinta
  4. Kahden tilintarkastajan ja varamiesten valinta

12

Sääntöjen muutos ja yhdistyksen purkaminen

Näiden sääntöjen muuttamiseen tai yhdistyksen purkamiseen vaaditaan, että päätös tehdään kahdessa perättäisessä yhdistyksen kokouksessa, joiden välisen ajan tulee olla vähintäin kuukausi ja että päätös tehdään molemmissa kokouksissa vähintäin 2/3 äänienemmistöllä.  Sääntömuutos tai ehdotus yhdistyksen purkamisesta on mainittava kokouskutsussa.  Yhdistyksen purkautuessa sen varat jaetaan, yhdistyksen päämääriä edistävällä tavalla, viimeisen purkavan kokouksen päätöksen muk